Thursday, May 17, 2012

Siam Park & Loro Parque

Kaks suurimat turismiatraktsiooni, mis siin saare peal on on siin need kaks kohta. Mingil põhjusel, pärast 6 kuud, külastasin mina neid alles nüüd eelmisel nädalal. Tegelikult eelnevalt ei sobinud ilmad ja kamraadide töögraafikud, et neid kohti külastada. Nüüd siis käidud.

Siam Park

Kogu veepark on lageda taeva all ja üsnagi uhkelt ehitatud. Temaatikaks on toodud Tai pärane atmosfäär. Kui seda kohta külastada, siis kindlasti võtke selleks kenasti terve päev vabaks muudest kohustustest. Ma ei saa öelda, et see park väga üüratu on aga piisavalt suur ja huvitav, et ilusa ilmaga seal kogu päeva sisustada. Alustuseks tuleb kõik oma isiklikud asjad kappi panna ja siis minna otsima kohti, kus rannatoolidel lebotada. Soovitan südamest plätud jalga jätta, sest teed mida mööda kõndida, muutuvad sama kuumaks, nagu sillutatud kivitee põrgusse. Lõbu alustuseks valisime sellise, rõngastel istudes, pika jõe, kus lihtsalt ulpides vooluga kaasa, saab nautida päikest ja paradiisliku ümbruskonda. Esmapilgul kõige hirmuäratavam on sõit nimega Tower of Power või oli see Power Tower, noo mis iganes. Sõit ise on selline 20m kiirlangemine. Algus tundus, et on surma minek ja seal üleval olles tõmbas klombi kurku küll. Sõit ise aga pole hullu midagi. Pea on sul kuklas ja midagi ei näe ning 3 sekundiga on sõit läbi. Teine väga huvitav asi on seal tehisrand, kus siis iga 40 min tagant valmistatakse kõigile veesolijatele tehislaine. Ühed lained on sellised pisemad ehk meetrised lained, neid me ka nägime ja nendes me seal surfisime rinnuli aga teine sats peaks olema sellised 2 meetrised. Kuna me eelnevalt olime hõivatud kogu muu pargiga, siis sellel korral jäid need suuremad nägemata. Niisama pulli mõttes otsustasime vahepeal ka ühe atraktsiooni peal väikese võistluse teha, nimelt mööda liugrada mattidega allasõitmine. Kes kaugemale sõidab, saab ülejäänud kahe poolt tasuta lõuna. Ints võitis mind tõenäoliselt 3mm ja olimegi sunnitud Raitsiga talle lõuna välja tegema. Lõbu kogu päevaks ja seega kindlasti, üsna pea, tuleb sinna tagasi minna :)

Loro Parque

Sissejuhatuseks niipalju, et külla saabus sõbranna Karina. Üle pika aja, kedagi tuttavat näha saarel on päris südant soojendav tunne. Kuna mul esmaspäevad vabad, siis saigi plaanitud pargi külastus sellele päevale. 8:30 tuli buss mulle otse maja juurde järgi, nii et siinkohal väga mugav algus. Sõit sinna kestis 2 ja pool tundi, sest oli vaja ka teisi turiste igalt poolt peale korjata. Et siis 2,5h ja kohal me olimegi. Tuleb välja, et antud Loomapark on maailmas üsna tunnustatud ja ka asja eest. Park on ise väga kena ja vaatamist küllaga. Iga natukese aja tagant on seal erinevates kohtades looma show´d, mis tasub kõik läbi käia. Mina olin kõigerohkem vaimustuses hüljestest, sest need kutid olid tõesti uskumatud. Tegid nalja, käisid inimeste juures, andsid osadele musi ja koguaeg plaksutasid inimestega kaasa. Siis oli seal delfiini show, mis oli väga uhke ja Free Williede show. Willied olid mudugi suured ja kogu etendus oli üsna võimas. Kõige nõrgem show kõikidest oli vast papagoide oma, aga see ei tähenda et sinna minna ei tasuks. Show keskel lasti kõik papagoid niimoodi lendu, et tegelinskid tiirutasid meie peade kohal ja kohati oli tunne, nagu oleks sattunud multfilm "Rio" keskele. Akvaariumis sai haisid näha, kes polnud küll kõige suuremad aga siiski. Naljakas oli see, et samal aljal olid kolm töötajat sukeldumis varustusega seal kivisid puhastamas. Kaks puhastasid ja üks peletas kaigastega haisid eemale. See park ei ole kindlasti loomaaed, kus on tohutult palju erinevaid loomi. Pigem selline hubane dzungel, lõbusate showdega ja lahedate elanikega. Aga jällegi selline päevane ettevõtmine, kui sinna minna.

Kui keegi plaanib oma puhkusel neid kohti külastada, tasub ühendust võtta Tenerife Kompassiga ja Olaviga, kes seletab ära, kuidas on kõige mugavam ja samas ka soodsam, et need kohad ilma viperdusteta läbi saaks käia.